Вести
час

Спорт

Сликата на Пехчево не би била целосна ако не се спомне и спортот. Од богатото спортско минато на Пехчево се издвојуваат планинарското друштво ,, Кадиица ,, и постигнувањето на фудбалскиот клуб ,, Напредок ,,.

Ракометниот клуб Пехчево од Пехчево е формиран 2009 година и учествува во системот на натпревари во следните лиги : SKOVIN женска младинска лига, Куп на Македонија ( жени ), а минатата сезона учествуваше во натпревари на независна младинска лига – кадети и пионери.

Во составот на РК.Пехчево има 21 ракометарка од ( 10 до 18 ) години регистрирани во Ракометната Федерација на Македонија, и четворица спортски работници кои истовремено и ги тренираат.

Општина Пехчево © 2013 - 2020 Сите права се задржани | Hosting and Development by MSP Myserverplace