Вести
час
 • Во градинката ,, 7 Септември “ беа презентирани резултатите од проектот „Намалување на СО2 и заштеда на финансии преку замена на фосилно гориво со обновливи извори на енергија“
 • Известување за есенската акција ,, Ден на дрвото – засади ја својата иднина “
 • Промоција на резултатите од проектот „Промовирање на интегриран пристап за одржливо управување со карактеристичните природни ресурси во Пехчево“ спроведен од Милиеуконтакт Македонија
 • Завршен настан за промоција на резултатите од проектот ,, Намалување на СО2 и заштеда на финансии преку замена на фосилното гориво со обновлив извор на енергија во претшколската установа во Пехчево “
 • СООПШТЕНИЕ – Јавен повик за доставување иницијативи за изработка на Урбанистички планови
 • Кампањата за заштита на природата и биодиверзитетот спроведена во образовните институции во Пехчево
 • Промоција на резултатите од проектот „Промовирање на интегриран пристап за одржливо управување со карактеристичните природни ресурси во Пехчево“
 • Промовиран Зборникот Политички затвореници 1945-1990 втор том
 • Реализирани повеќе активности во Пехчево за Светскиот ден за сеќавање на жртвите во сообраќајни несреќи
 • Дружење низ спортски игри во градинката ,, 7 Септември “ – Пехчево
 • ,, Убавините на Пехчево на велосипед “ – нова велосипедска патека во Пехчево
 • Со повеќе активности Пехчево ќе го одбележи Светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни несреќи-17 ноември
 • Овој месец стартува изградбата на Едукативниот центар за зачувување на природата во село Негрево-Пехчево
 • Хуманитарен концерт во Пехчево за лекување на Зоран Двојаковски
 • Се интензивираат активностите за изградба на пречистителна станица во село Црник – Пехчево
 • ЈАВЕН ОГЛАС за избор на директор на Општинска установа Матична библиотека ,,Кочо Рацин”-Пехчевo
 • Интензивна реализација на градежните проекти во Општина Пехчево
 • Започнаа градежните работи околу проширувањето на градскиот паркинг во Пехчево
 • Преку скечеви до поголема свест за климатските промени
 • Градоначалникот Поповски во посета на Букурешт-Романија по повод 20 годишниот јубилеј од воспоставувањето на дипломатските односи со Романија

Вести

Во градинката ,, 7 Септември “ беа презентирани резултатите од проектот „Намалување на СО2 и заштеда на финансии преку замена на фосилно гориво со обновливи извори на енергија“

„Како корисник на овој проект, детската градинка има голем бенефит, прво имаме заштеда на финансии, а имаме и намалување на штетните гасови. Сметано околу 5 тона имаме намалување на штетните гасови, а околу 5 илјади долари заштеда за гориво... Повеќе

Општина Пехчево © 2013 - Сите права се задржани.

Изработил Сашко Павловски