Вести
час
 • Започнаа подготовките за одбележување на празникот „Богојавление – Водици“ во Пехчево
 • „Парижанка во Пехчево“-изложба во Домот на културата во Пехчево
 • Ликовната изложба на Лена Ѓуриќ привлече внимание кај пехчевската публика
 • Градоначалникот Тренчовски додели пакетчиња за децата од најранливите категории
 • Предновогодишниот културен настан во Пехчево ја преполни салата во Домот на културата во Пехчево
 • Едногласно изгласан буџетот на Општина Пехчево за 2019 година
 • Градоначалникот на Пехчево Драган Тренчовски денес го презентираше сработеното во првата година од својот мандат
 • Дневен ред на петнаесета седница на Советот на општина Пехчево
 • Известување до граѓаните да обезбедат достапност до водомерите за евидентирање на фактичката состојбата
 • ЈАВЕН ПОВИК до доверителите на Општина Пехчево и доверителите на единките корисници основани од Општина Пехчево, од областа на образованието, култура, детската и социјалната заштита за пријавување на доспеани, а неплатени побарувања
 • Покана за информативен настан – Презентација на Планот за економски раст на Владата
 • Жителите на село Црник задоволни од досегашните активности на градоначалникот Тренчовски
 • Сопштение до граѓаните на Општина Пехчево: Сите диви приклучоци на вода да ги пријават во просториите на ЈКП „Комуналец“
 • Туристичката населба Равна река во Пехчево добива канализационен систем и пречистителна станица за отпадни води
 • Во Пехчево ќе се гради улицата „7 Септември“ со пари од државниот буџет
 • Одбележан месецот на книгата во пехчевската градинка 7 Септември
 • Оглас за продажба на 7 градежни парцели на Туристичката населба – Равна река
 • Промовирање на читањето преку размена на книги во Пехчево
 • Со низа активности започна одбележувањето на месецот на книгата во Пехчево
 • Пехчево доби фестивалска сцена и туристичко-информативен центар

Вести

Започнаа подготовките за одбележување на празникот „Богојавление – Водици“ во Пехчево

Општина Пехчево во соработка со свештениците од црквата „Св. Петар и Павле“ и ЈКП Комуналец и оваа година традиционално организира празнување на големиот христијански празник Богојавление Водици. Течат последните подготовки за прослава на г... Повеќе

Општина Пехчево © 2013 - Сите права се задржани.

Изработил Сашко Павловски