Вести
час
 • Во Пехчево се одржа информативна сесија за можностите за обука и активација на пазарот на труд
 • ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО ГРАЃАНИТЕ ДА НЕ ПАЛАТ ОГАН НА ОТВОРЕН ПРОСТОР И НА НЕОБЕЗБЕДЕНИ МЕСТА
 • Покана за информативна сесија за можностите за обука и активација на пазарот на труд во општина Пехчево
 • Општина Пехчево започна со инсталирање на фотоволтаични системи на три јавни општински објекти
 • Учениците од четврто одделение во посета на локалната самоуправа
 • Дневен ред на седумнаесета седница на Советот на општина Пехчево
 • Во Пехчево зголемено учество на граѓаните во донесувањето на одлуки
 • Соопштение од Општина Пехчево во однос на сe помасовното труење на кучиња – скитници во градот
 • Извршена целосна дератизација на подрачјето на општина Пехчево
 • Соопштение до сите правни и физички лица за спроведување на јавна презентација и јавна анкета за предлог Урбанистички план за селата Чифлик, Црник, Негрево, Робово и Умлена
 • Известување за минимално покачување на водата за пиење во Пехчево
 • Пехчево ќе подготвува интегриран план за локален развој (2019/2022)
 • Градоначалниците од крајниот исток остварија средба со европратеникот Андреј Новаков
 • Дневен ред на шеснаесета седница на Советот на општина Пехчево
 • Градоначалниците Тренчовски и Пекевски остварија работна средба со француски претставници
 • Втората фаза од ГИС системот ќе го опфати подземниот катастар во сите 11 општини од Источниот-плански регион
 • Светиот крст во рацете на 31 годишниот Бобан Велковски од Пехчево
 • Започнаа подготовките за одбележување на празникот „Богојавление – Водици“ во Пехчево
 • „Парижанка во Пехчево“-изложба во Домот на културата во Пехчево
 • Ликовната изложба на Лена Ѓуриќ привлече внимание кај пехчевската публика

Вести

Во Пехчево се одржа информативна сесија за можностите за обука и активација на пазарот на труд

Во Пехчево се одржа информативна сесија за можностите за обука и активација на пазарот на труд на невработените лица. Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2019 година, беше претставен... Повеќе

Општина Пехчево © 2013 - Сите права се задржани.

Изработил Сашко Павловски