Вести
час
 • Фестивалот на дувачки оркестри во Пехчево полноправен член на Светската асоцијација WASBE
 • Започна седмото издание на традиционалниот Фестивал на дувачки оркестри – Пехчево 2017
 • ПОКАНА ЗА ИЗРАЗУВАЊЕ НА ИНТЕРЕС за вработување на Раководител на Едукативниот центар за зачувување на природата во с.Негрево
 • Одлука за неспроведување на стратегиска оцена за плански документ Проект за инфраструктура за изградба на дел од улица 1 индустриска зона Грозил
 • АГЕНДА – Фестивал на дувачки оркестри Пехчево 2017
 • Пехчево очекува илјадници гости. Започнува одбројувањето до стартот на најголемата забава во Малешевијата-Фестивалот на трубите
 • Започна асфалтирањето на улицата „Буковик“ во Пехчево
 • Повик до угостителите да бидат дел од Фестивалот на дувачки оркестри Пехчево 2017
 • С О О П Ш Т Е Н И Е: Предлог – Детален урбанистички план Стара Касарна – Пехчево
 • Сите ученици кои добиле награди на државни натпревари во разни области, оваа година ќе бидат наградени од страна на локалната самоуправа
 • 10 години Програма Форуми во заедницата во Македонија
 • Информација за одржување на Јавна расправа по Студија за оцена на влијаниe врз животната средина за проектот: “Воспоствување на систем за интегрирано управување со отпад во Источен и Североисточен регион“
 • Пехчево започна со изработка на Стратегија за развој на туризмот
 • Најава за спектакуларна музичка програма на седмото издание на Фестивалот на дувачки оркестри Пехчево – 2017
 • Се популаризира планинарскиот туризам во Пехчево
 • Проектот „Платформа за меѓуграничен фестивалски туризам на полето на културата и традициите“ презентиран во Пехчево
 • Директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и рурланиот развој Игор Златков во посета на Пехчево
 • Дневен ред на 31-та седница на Советот на Општина Пехчево
 • Европска недела на имунизација “Спречи, заштити, вакцинирај! Заштити го светот, вакцинирај се!”
 • Јавен повик за пријавување на штети на земјоделски насади од ниските температури

Вести

Фестивалот на дувачки оркестри во Пехчево полноправен член на Светската асоцијација WASBE

Фестивалот на дувачки оркестри во Пехчево влезе во семејството на Светската асоцијација на дувачки оркестри WASBE, со што се отвора вратата за развој на фестивалот и надвор од Балканот. Проф.д-р Васил Ристов, долгогодишен член на жири-комис... Повеќе

Општина Пехчево © 2013 - Сите права се задржани.

Изработил Сашко Павловски